Ingredience
- 200 g ostružin
- 1 lžíce medu
- 100 g másla
- 200 g bílé čokolády
- 100 g hladké mouky
- 100 g vanilkového cukru
- špetka mletého barevného pepře
- 5 vajec
Postup
- Nalámejte čokoládu na malé kousky, přidejte máslo a rozehřejte v mikrovlnce po 20 sekundových intervalech, dokud nebude vše tekuté.
- Rozšlehejte vejce s cukrem a poté je pomalu přilijte do čokoládového mixu. Nakonec vmíchejte mouku.
- 4 formy vymažte máslem, vysypte trochou mouky a rozdělte do nich těsto. Vložte je aspoň na 4 hodiny do mrazáku.
- Předehřejte troubu na 180 °C. Umístěte formičky na pečící plech a pečte 15 minut.
- Připravte si omáčku – do mixéru nasypte ostružiny, přidejte lžíci medu a okořeňte. Vše mixujte dohladka.
- Po 15 minutách vyndejte formičky z trouby a nechte 3 minuty odpočívat. Poté vyklopte na talířek, polijte ostružinovou polevou a podávejte.
Videorecept
Back to top button