Recepty

Kuřecí stehna s bramborami a parmazánovou omáčkou z jedné zapékací mísy

Ingredience

Kuře a brambory

  • 6 kuřecích stehen (vrchních)
  • 1 lžíce italského koření
  • sůl a pepř k dochucení
  • 3 lžíce másla
  • 3 hrnky baby špenátu, nasekaného
  • 480 g menších brambor, nakrájených na poloviny
  • 2 lžíce petrželky, nasekané

Parmazánová omáčka

  • 55 g másla
  • 4 stroužky česneku, nadrcené
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 hrnek kuřecího vývaru
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1/2 lžičky sušené bazalky
  • 1/2 hrnku smetany ke šlehání
  • 1/2 hrnku strouhaného parmazánu
  • sůl a pepř

img_8364edit

Postup

Krok 1

Předehřejte troubu na 200 °C. Zapékací formu o velikosti cca 22×33 cm vymažte olejem.

Krok 2

Kuře opepřete a osolte.

Krok 3

Na pánvi rozehřejte dvě lžíce másla, přidejte kuřecí stehna kůží dolů a každý kousek 3 minuty restujte z každé strany dozlatova. Poté dejte bokem.

Krok 4

Na pánvi rozpusťte zbývající lžíci másla, přidejte špenát a 2 minuty jej restujte. Poté jej vyndejte z pánve a dejte bokem.

Krok 5

Na omáčku vložte do pánve máslo, přidejte česnek, chvilku restujte a poté zaprašte moukou. Přilijte vývar, přidejte tymián a bazalku. 2 minuty nechte restovat a poté přilijte smetanu a přidejte strouhaný parmazán. Chvíli vařte do zhoustnutí, poté osolte a opepřete.

Krok 6

Do zapékací mísy vložte kuřecí stehna, nakrájené brambory, špenát a nakonec omáčku.

Krok 7

Vložte do trouby a pečte přibližně 25 až 30 minut, nebo dokud nebude kuře propečené.

Krok 8

Ihned podávejte; ozdobte petrželkou, chcete-li.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button