Rady a tipy

Kuchyňské vychytávky, které vám usnadní život

Možná jste některé z nich již zaznamenali, možná ne, ale přesto je pro vás máme. Přinášíme vám pět kuchyňských vychytávek, bez kterých se prostě neobjedete, až už se jedná o návod, jak na zeleninu anebo třeba tip na loupání vajec. Věřte nám, tato pětka vám usnadní život a kdo si ji osvojí, ten se v kuchyni neztratí. Přejeme vám příjemné počtení!

Jak odstranit semínka ze zeleniny?

Jak se hbitě a zaručeně zbavit semínek z některých druhů zeleniny? Použijte zmrzlinový kopeček! Jeho ostrá strana dokáže odstranit všechna semínka a zároveň může posloužit i jako nástroj na dělání zeleninových plátků. Se zmrzlinovým kopečkem se v kuchyni prostě neztratíte.

Jak odstranit z pokrmu přebytečný tuk?

Přebytečný tuk je někdy přebytečnou složkou na jinak dobrém jídle. Můžete se ho ale snadno zbavit a to s pomocí kostek ledu a papírových utěrek. Zabalte led do utěrky a přejeďte jí přes horní část pokrmu. Led bude působit jako magnet a tuk ztuhne tak, že ho můžete z jídla snadno odstranit.

Oloupejte citrusové plody

Je pro vás loupání citrónů, pomerančů anebo mandarinek příliš těžké? Nechcete si zničit svou manikúru? Stačí umístit plod na dvacet sekund do mikrovlnné trouby a šlupka se od ovoce snadno oddělí!

Nakrájejte cibuli bez slz

Tady pomůže jenom mrazák! Dejte cibuli po dobu 30 minut před krájením do mrazáku a uvidíte, jaké se budou dít věci! Mějte jenom na paměti, že tato procedura slouží pouze na cibule před krájením, jinak je skladujte na sušším a tmavém místě.

Udělejte si perfektní volské oko!

Nejprve rozbijte vejce na pánev, jako když se chystáte smažit, ale místo oleje zalijte vejce trochou vody. Výsledkem vám budou vynikající volská oka s krásně tekutým žloutkem. Přejeme vám dobrou chuť!

 

 

 

 

 

 

 

 

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button