Recepty
Křupavé chřestové výhonky s parmezánem a citronovým dipem
Ingredience
- čerstvý chřest, očištěný a bez dřevnatých konců
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 hrnek strouhanky
- 1/2 hrnek strouhaného parmezánu
- 2 vejce
- šťáva z jednoho citrónu
- 1/2 hrnku majonézy
Postup
- Nasypte kukuřičný škrob na chřest a důkladně promíchejte.
- V nízkém talíři rozmíchejte vejce. Ve větší míse smíchejte strouhanku a parmezán. Postupně namáčejte kousky chřestu nejdřív do vejce a pak do sypké směsi.
- Plech vyložte pečícím papírem a potřete olivovým olejem. Na plech rozložte chřest.
- Předehřejte troubu na 200 °C a pečte 20 až 25 minut. Po prvních 8 až 10 minutách otočte na druhou stranu. Poté dopečte.
- Smíchejte majonézu s citronovou šťávou. Osolte a opepřete dle chuti.