Recepty
Křupavá dobrota – opékaná cizrna s pikantním kořením
Ingredience
- 425 g vařené cizrny (opláchnuté, suché)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 1/2 lžičky kari
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička chilli
- 1/2 lžičky mořské soli
- 1/4 lžičky sladké papriky
- 1/4 lžičky kajenského pepře
Postup
Krok 1
Začněte předehřívat troubu na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
Krok 2
Cizrnu nasypte do větší mísy a přidejte všechny ingredience kromě mořské soli.
Krok 3
Pořádně promíchejte a vysypte na plech. Cizrnu urovnejte tak, aby tvořila jednu rovnoměrnou vrstvu.
Krok 4
Pečte cca 40 minut, nebo do té doby, než bude cizrna křehká a křupavá.
Krok 5
Vyndejte z trouby a posypte mořskou solí.
Krok 6
Můžete podávat hned ještě horké, nebo nechat vychladnout a poté podávat.