Recepty

Křupavá dobrota – opékaná cizrna s pikantním kořením

Ingredience

  • 425 g vařené cizrny (opláchnuté, suché)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 1/2 lžičky kari
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička chilli
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 1/4 lžičky sladké papriky
  • 1/4 lžičky kajenského pepře

Postup

Krok 1

Začněte předehřívat troubu na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem.

Krok 2

Cizrnu nasypte do větší mísy a přidejte všechny ingredience kromě mořské soli.

Krok 3

Pořádně promíchejte a vysypte na plech. Cizrnu urovnejte tak, aby tvořila jednu rovnoměrnou vrstvu.

Krok 4

Pečte cca 40 minut, nebo do té doby, než bude cizrna křehká a křupavá.

Krok 5

Vyndejte z trouby a posypte mořskou solí.

Krok 6

Můžete podávat hned ještě horké, nebo nechat vychladnout a poté podávat.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button