Recepty

Kořeněné brambory jsou skvělou jarní večeří

Budeme potřebovat:

  • 900g brambor
  • 1 šálek + 2 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce másla
  • špetku mletého černého pepře
  • 2 stroužky česneku
  • bylinky podle chuti

A jak na to?

  1. Nejprve nakrájíme brambory na měsíčky a oloupeme a nakrájíme česnek.
  2. Brambory dáme spolu s šálkem octa a lžičkou soli do hrnce. Přidáme k nim trochu vody, zapneme sporák a postupně je přivedeme k varu. Brambory pak vaříme asi 20 – 25 minut.
  3. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme brambory a posypeme je solí a pepřem. Smažíme za stálého míchání po dobu 8 – 10 minut.
  4. Brambory naservírujeme na talíř a zalijeme zbytkem octa. Ozdobíme jej česnek a bylinkami podle naší chuti.
  5. Můžeme si pochutnávat!

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button