Spolupráce

Jak ušetřit náklady na provozu baru?

Vlastnit bar může znít skvěle a úžasně, ale ve skutečnosti je to docela výzva. Vy jako majitel musíte myslet na každý aspekt svého podnikání, abyste jej udrželi funkční a na úrovni konkurence. A jedním z nich je i úspora nákladů.

V případě, že se snažíte snížit obchodní náklady, máme pro vás připravených několik tipů:

Snižte množství odpadu na úplné minimum

Překvapilo by vás obrovské množství odpadu, které se hromadí, když si toho lidé nevšímají. Důležité detaily jsou v maličkostech. Náklady ušetříte třeba už používáním nalévátka na alkohol pro láhve s alkoholem za barem, nekrájením příliš velkého množství ovoce na panáky nebo rozdáváním příliš velkého množství koktejlových brček. Ty lidé stejně vyhodí opět do koše nebo pohodí v baru na zem. Zde se jeví jako lepší varianta brčka bambusová, která se dají znovu po omytí použít.

Nastavte si pevná pravidla v teamu za barem

To neznamená, že byste měli trestat členy svého personálu za každé malé přehlédnutí a chybu, kterou udělají, to je špatná obchodní praxe. Místo toho byste měli přijít se seznamem pravidel, která jsou komplexní, spravedlivá a hlavně – není těžké je dodržovat.

Investujte do dobrého vybavení a vyškolte svůj personál

I když se investice do nového vybavení nezdá jako chytrý krok, pokud jde o úsporu peněz, z dlouhodobého hlediska jde o životaschopnou strategii. Například moderní odšťavňovač vyplýtvá nesrovnatelně méně ovoce než jeho archaický a zastaralý konkurent. Navíc nové přístroje spotřebují mnohem méně elektřiny.

Optimalizujte každý aspekt svého podnikání

Pokud například podáváte ve svém baru jídlo, ujistěte se, že sledujete data spotřeby naskladněných potravin. Stejně tak se nebojte použít stejné suroviny napříč nabídkou, aby nic nepřišlo nazmar.

Mnoho lidí neví, že můžete optimalizovat další věci, které přímo nesouvisí s jídlem nebo nápoji, a přesto ušetřit. Například výměna osvětlení ve vašem baru za novou generaci energeticky účinných jednotek je docela bezpečná strategie.

Odstraňte neoblíbené položky ze svého menu

Na rozdíl od všeobecného přesvědčení se velké a rozmanité menu nerovná okamžitému úspěchu. Pokud máte na jídelníčku jídlo, které se tolik neprodává, jsou náklady na údržbu potřebných surovin a objednání nových po skončení platnosti těch současných mnohem větší než samotný zisk.

Využijte výhod internetu

Internet je nepochopitelně rozsáhlý a je to ideální pole pro levnou a dostupnou reklamu. Kromě toho byste měli vytvořit skupiny, které reprezentují vaši firmu na populárních sociálních sítích, jako je Facebook nebo Instagram.

Nastavte rozpočet a udržujte inventář

Musíte mít stanovený rozpočet, abyste snížili ztráty tam, kde to považujete za nutné. Rozpočet by neměl být libovolné číslo, ale spíše přesně vypočítaná částka peněz, která by měla být dostatečná jak pro udržitelnost, tak pro chybovost.

Zdroj náhledových obrázků: Whitepress

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button