Recepty

Dopřejte si výbornou americkou frittatu

Budeme potřebovat:

  • 4 oloupané brambory nakrájené na kostičky
  • 1/2 cibule nakrájenou na plátky
  • 1 polévkovou lžíci rostlinného oleje
  • 3 rozdělaná vejce
  • 3/4 šálku nakrájené šunky
  • sůl a pepř podle chuti
  • 3/4 šálku sýra Čedar

A jak na to?

  1. Nejprve přiveďte velký hrnec plný osolené vody k varu. Přidejte brambory a vařte po dobu pěti minut. Brambory poté můžete slít a nechat vychladnout, mezitím si předehřejte troubu na 175 stupňů C.
  2. V litinové pánvi rozehřejte olej při střední teplotě, přidejte cibuli a pomalu smažte, dokud nebude cibulka zlatá a měkká.
  3. Smíchejte vejce, brambory, šunku a pepř. Celou směs pak povařte, dokud nejsou vejce pevného skupenství (asi 5 minut). Frittatu pak dejte do připraveného pekáčku a posypte sýrem Čedar. Jídlo bude hotové v momentě, kdy budou vajíčka zcela pevná a sýr se krásně rozteče (asi 10 min.)
  4. Můžete si pochutnávat!

 

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button