Recepty
Dopřejte si výbornou americkou frittatu
Budeme potřebovat:
- 4 oloupané brambory nakrájené na kostičky
- 1/2 cibule nakrájenou na plátky
- 1 polévkovou lžíci rostlinného oleje
- 3 rozdělaná vejce
- 3/4 šálku nakrájené šunky
- sůl a pepř podle chuti
- 3/4 šálku sýra Čedar
A jak na to?
- Nejprve přiveďte velký hrnec plný osolené vody k varu. Přidejte brambory a vařte po dobu pěti minut. Brambory poté můžete slít a nechat vychladnout, mezitím si předehřejte troubu na 175 stupňů C.
- V litinové pánvi rozehřejte olej při střední teplotě, přidejte cibuli a pomalu smažte, dokud nebude cibulka zlatá a měkká.
- Smíchejte vejce, brambory, šunku a pepř. Celou směs pak povařte, dokud nejsou vejce pevného skupenství (asi 5 minut). Frittatu pak dejte do připraveného pekáčku a posypte sýrem Čedar. Jídlo bude hotové v momentě, kdy budou vajíčka zcela pevná a sýr se krásně rozteče (asi 10 min.)
- Můžete si pochutnávat!