Recepty
Dejte si vynikající nepečený koláč plný jahod!
Chcete všechny oslnit svým kuchařským uměním? Toužíte po nasycení vašich blízkých něčím dobrých, ale nechcete strávit přebytečné hodiny v kuchyni? Nebojte se, Nápadov pro vás má jednu věc, jeden delikátní recept na jahodový koláč se sýrem mascarpone a jogurtem. Zaručujeme vám, že se budete oblizovat jak Vy, tak také vaši hosté!
Budeme potřebovat:
- 30 máslových sušenek
- 2 lžíce změklého másla
- 2 lžíce cukru (a jednu extra na posypání)
- 12-15 jahod
- 1/2 šálku mascarpone
- 1/2 šálku řeckého jogurtu pokojové teploty
- 1/4 šálku moučkového cukru
A jak na to?
- Nejprve rozdrtíme sušenky a to ručně anebo pomocí kuchyňského robotu.
- K rozdrceným sušenkám přidáme máslo a 2 lžíce cukru. Mícháním dostaneme křupavou směs.
- Do koláčové formy směs rovnoměrně rozvrstvíme a umístíme ji asi na jednu hodinu do lednice.
- Po jedné hodině formu vyndáme z lednice na pustíme se do krájení jahod na libovolně tlusté plátky a posypeme je cukrem. Necháme je vychladit po dobu patnácti minut.
- V jiné míse smícháme mascarpone, jogurt a práškový cukr.
- Na sušenkový základ nejprve naneseme část směsi bez jahod a na ni vrstvíme zbytek směsi smíchaný s 2/3 nakrájeného ovoce.
- Koláč ozdobíme jahodami a můžeme trochu posypat cukrem. Necháme ho v lednici alespoň po dobu 4 hodin.
- Přejeme vám dobrou chuť!