Nezařazené
Božské špagety Carbonara od italského šéfkuchaře
Ingredience:
- špagety (1 balík)
- 250 ml smetany s nejvyšším obsahem tuku
- 4 žloutky
- slaninu s velkým podílem masa
- parmazán
- pepř, sůl
A jak na to?
- V hrnci si nejprve dáme ohřát vodu na špagety. Mezitím si připravíme suroviny. Vajíčka rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky odložíme do chladničky (bílky se nikdy neztratí!)
- Parmezán si nastrouháme na struhadle najemno a nešetříme jím. Uložíme ho do velké misky.
- Slaninu si nakrájíme na menší kousky a poté ji osmažíme na pánvi.
- Nyní nastává k tomu kouzlu. Do pánve k slanině přilijeme smetanu a necháme zahřát na malém ohni. Smetana nesmí vřít. K parmezánu přilijeme 4 žloutky a smícháme na kaši. Pokud je kaše příliš hustá, můžeme ještě přidat žloutek. Následně přilijeme pár lžic vody ze špaget a mícháme dokud nám nevznikne řidší hmota. Osolíme ji a opepříme.
- Za stálého míchání tuto hmotu přilijeme ke smetaně se slaninou a celé to necháme ještě ohřát. Uvařené špagety si dáme do velké misky a zalijeme je omáčkou, zamícháme a podáváme. Na vrch ještě můžete nastrouhat parmazán a ozdobíme bazalkou.
- Nechte si chutnat!