Recepty
Čokoládové řezy s karamelovým krémem a kokosem
Ingredience
Korpus
- 2 hrnky hladké mouky
- 2 hrnky krupicového cukru
- ½ hrnku másla
- 1 hrnek vody
- 4 lžíce neslazeného kakaa(např. holandského)
- ½ hrnku 100% tuku
- ½ hrnku podmáslí
- ½ lžičky jedlé sody
- 2 vajíčka
- 1 lžička vanilkového extraktu
Krém
- ½ hrnku másla
- ¼ hrnku mléka + 2 lžíce
- 2½ hrnku moučkového cukru, přesytý
- 1 lžička vanilkového extraktu
- ⅛ hrnku karamelového toppingu
Zdobení
- 3 hrnku strouhaného kokosu
- 312 g karamelek
- 3 lžíce 40% smetany
- ¾ hrnku čokoládových kousků z mléčné čokolády/ popř. mléčná čokoláda nakrájená na kousky
Postup
- Vymažte olejem obdélníkovou formu, dno můžete vyložit pečicím papírem. Předehřejte troubu na 200 °C.
- V hrnci smíchejte máslo, vodu, kakao a tuk. Přiveďte k varu a poté přidejte mouku a cukr. Pořádně promíchejte.
- Poté přidejte podmáslí, jedlou sodu, vajíčka a vanilku.
- Těsto nalijte do připravené formy a pečte na 200 °C přibližně 15 až 20 minut.
- V mikrovlnce přiveďte k varu máslo s mlékem.
- Poté přidejte karamelový toping, moučkový cukr a vanilku. Zamíchejte do hladka.
- Mezitím vyndejte upečený korpus z trouby, vidličkou do něj udělejte dírky a zalijte hotovou směsí. Posypte kokosem.
- V mikrovlce zahřejte karamelky a smetanu, promíchejte do hladka a nalijte jako další vrstvu na korpus.
- Rozpusťte čokoládové kousky a „pocákejte“ čokoládou celý povrch dortu. Nechte zákusek vychladnout a trochu uležet, než budete servírovat.