Recepty
Posnídejte dnes lahodná jablka s ricottou
Přejeme dobré ráno a máme pro vás další snídaňový tip. Dnešnímu dnu vládnou jablka s ovesnými vločkami a s ricottou. Zní vám to chutně? Zaručujeme vám, že bude! Vše co potřebujete je pár základních ingrediencích a samozřejmě trochu toho času navíc, protože čerstvá snídaně je prostě nejlepší. Připravte si tedy tužkačítu a papír a můžeme začít…
Budeme potřebovat:
- 1 lžíci ricotty
- 1 velké jablko
- skořici
- muškátový oříšek
- 1 lžíci ovesných vloček
- 1 lžíci vlašských ořechů
- med
A jak na to?
- Nejprve opláchněte jablko a poté z něj pomocí nože opatrně vyjměte jádro a trochu dužiny.
- Vzniklý otvor naplníme ricottou, ovesnými vločkami, ořechy a skořicí.
- Připravíme asi plech a pečící papír a pečeme jablka asi 15 minut při středním výkonu trouby.
- Měkká jablka můžeme konzumovat za tepla anebo za studena. Nejlépe ale chutnají s medem, bílým jogurtem anebo krémovým sýrem.
- Přejeme vám dobrou chuť a příjemné dopoledne!