Recepty
Světoznámý čokoládový dortík s tekutým vnitřkem – Lava cake
Ingredience
- 230 g hořké čokolády
- 3 vajíčka
- 115 g másla
- 1/3 hrnku hladké mouky
- 1/3 hrnku cukru
- moučkový cukr na dozdobení
Postup
- Čokoládu nakrájejte na kousky a rozpusťte nad parou, nebo v mikrovlnce. Nechte zchladnout.
- Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do pěny, poté přidejte po jednom vajíčka. Dobře promíchejte.
- Do máslově směsi přidejte mouku a promíchejte.
- Nakonec přilijte zchladlou čokoládu a zamíchejte vše dohromady, až vznikne řidší čokoládové těsto.
- Vymažte keramické formičky máslem a každou vysypte trochou krupicového cukru.
- Naplňte formičky těstem, buď pomocí cukrářského sáčku, nebo lžíce.
- Předehřejte troubu na 200 °C a pečte 10 až 15 minut. Záleží na velikosti formiček.
- Vyndejte z trouby a nechte 5 minut chladnout.
- Vyklopte dortík na talířek, posypte vršek moučkovým cukrem a ihned servírujte.