Recepty
Recept na delikátní Brownies z černých fazolí pouze v 5 krocích
Ingredience
- 400 g černých fazolí (předvařených), omytých a vysušených
- 2 velká vejce
- 1/2 hrnku nesladkého kakaa (holandského např.)
- 3/4 hrnku krupicového cukru
- 1/2 lžičky oleje
- 1 lžíce mandlového mléka (popř. klasického)
- 1 lžička balsamika
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky čerstvě mleté kávy nebo instantní
- 1 hrnek čokoládových kousků
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C. Pečicím papírem vyložte čtvercovou formu o velikosti 23 x 23 cm. Přes okraje formy nechte papír přesahovat asi o 5 cm.
- V mixéru smíchejte fazole, kakao, cukr, vajíčka, olej, mléko, balsamiko, prášek do pečiva, sodu a kávu a rozmixujte do hladka.
- Nalijte směs do mísy a přisypte polovinu hrnku čokoládových kousků. Zamíchejte a přelijte do formy.
- Vršek těsta posypejte druhou polovinou čokoládových kousků a dejte péct.
- Pečte přibližně 30 až 32 minut nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed nebude po vytažení čistá.