CestováníNezařazenéRecepty

Exotická jídla, kterých byste se měli raději vyvarovat

Kdo z nás by neměl rád cestování? Byť jen na víkend se občas můžete dostat na zajímavá místa, do zajímavých čtvrtí a poznat také neobvyklé kultury… a samozřejmě i jejich chutě! Ochutnávání exotických jídel k cestování zkrátka patří a z ochutnávky si většinou přinášíme příjemné anebo alespoň zajímavý zážitek. Některé exotická jídla byste ale neměli zkoušet za žádnou cenu – to co chutná lidem na druhém konci Země se vaším evropským buňkám nemusí zrovna dvakrát zamlouvat. Pokud tedy rádi cestujete a ochutnáváte, připravili jsme pro vás seznam jídel, kterým byste se měli vyhnout velkým obloukem!

Fugu

Fugu se v Japonsku říká „ruleta“ a věřte, má to svůj důvod! Tato ryba totiž obsahuje vysoké množství tetrodoxinu, které může být v několika případech smrtelné – několik turistů na to nepříjemně doplatilo, když pozřeli málo uvařenou fugu. Pokud váš jazyk lační po exotické rybě, doporučujeme vám vyhledat v Japonsku raději jiné druhy.

Karambola

Karambola vypadá jako chutné a šťavnaté ovoce a dokonce je známé svými léčivými schopnostmi. To ale platí o několika kouscích – ve větším množství může karambola nepříjemně zaútočit na vaše ledviny a na fungování vašeho mozku. V nejhorších případech mohou nastat i halucinace!

Sýr Casu Marzu

Tato sardinská delikatesa vyráběná tradičně z kozího mléka láká nejednoho turistu. Málokdo ví, že řadu let ji bylo zakázáno vyrábět…ptáte se proč? K urychlení procesu kvašení se do sýra přidávají mouchy a larvy! Turisté sýr popsali nebezpečný ze dvou důvodů: larvy může ze sýra vyskočit a trefit vás do oka a po pozření mouchy můžete mít velké trávicí potíže!

Stoletá vejce

Čína se experimentů prostě nebojí – a stoletá vejce jsou toho zářným příkladem! Pokrm zvaný „Stoletá vejce“ se tradičně vyrábí z vajec, která jsou nejméně tři měsíce naložena v soli, vápnu a popelu. Navíc mají nepříjemný zápach čpavku – je to zkrátka pokrm pro hodně silné žaludky.

Rambutan

Barevné ovoce vás bude lákat svou zářivou barvou a bodlinkami, ale přesto byste mu měli spíše odolávat. Většina lidí má tomto ovoci průjmy anebo nepříjemnou alergickou reakce. Domorodí lidé Jižní Asie nedoporučují více než 5 plodů najednou.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button