Kandovaná pomerančová kůra v čokoládě
Kandovanou kůru můžete použít i různě do pečení např. do štol či marokánek. Proces výroby je velice jednoduchý a málo pracný, jen je náročnější časově, ale většinu času se kůra jen luhuje nebo suší, takže se nebojte.
Potřebujeme
- 4 pomeranče
- Sůl
- 450 g cukru
- 150 g hořké čokolády
Postup
Krok 1
Pomeranče pečlivě omyjte, abyste se zbavili chemie. Odřízněte vršek a spodek pomeranče a kůru nařízněte na 6 dílků, které opatrně sloupněte.
Krok 2
Kůru nakrájejte na proužky silné asi 5mm. Proužky dejte do vody tak, aby byly akorát zakryté vodou a přidejte sůl. Na 250 ml vody jednu lžičku soli.
Krok 3
Nechte louhovat 24 hodin, propláchněte, namočte na 20 minut do studené vody a osušte.
Krok 4
Kůru dejte vařit na 20 minut, poté vařte dalších 45 minut v půl litru vody se 450g cukru.
Krok 5
Kůru rozložte na mřížku a nechte oschnout, nejlépe přes noc.
Krok 6
Čokoládu rozehřejte a namáčejte v ní kůru. Pokud nechcete čokoládu, obalte kůru v cukru.