Nezařazené

Výborné domácí burákové máslo

U domácího másla musíte bohužel počítat s tím, že nikdy nedosáhnete naprosté hladkosti jako u kupovaného, možná jen s nějakým hodně výkonným robotem, ale nebojte, na chutnosti mu to neubírá!

Potřebujeme:

  • 2 hrnky buráků
  • 1/2 lžičky soli (pozor, pokud náhodou používáte už nasolené buráky)
  • 1-2 lžíce burákového nebo jiného oleje (libovolné, olej se může přidat pro jemnější texturu)
  • 1-2 lžíce medu nebo sladidla (opět libovolné)
  • dále můžete přidat třeba trochu kakaa, skořice, nutelly či namíchat s jinými ořechy

52d5c6d1dbfa3f5b21001e21._w.540_s.fit_

Postup:

Krok 1.

Buráky nasypte na plech vyložený pečícím papírem a 10 minut je nechte v troubě vyhřáté na 180°C. Tento krok můžete vynechat, ale nahřátím tuku v burácích dosáhnete lepší konzistence a snazšího rozmixování.

Krok 2.

Teplé buráky vložte do mixéru a pulzy rozemelte na drobnější kousky.

Krok 3.

Zapněte mixér, po minutě ho vypněte, stěrkou setřete okraje. Opakujte ještě alespoň třikrát.

Krok 4.

Před posledním mixováním můžete přidat ostatní libovolné ingredience.

Uchovávejte v uzavíratelné nádobě. V lednici vydrží několik týdnů.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button