Nezařazené

Italská klasika, kterou musíte zkusit

Ingredience:

  • 1kg kuřecího masa
  • 1 celer
  • 1 mrkev
  • 100g másla
  • 200ml suchého bílého vína
  • 200g rýže na rizoto
  • 50g parmezánu
  • sůl a pepř podle chuti

A jak na to?

  1. Nakrájíme kuřecí stehna a prsa, ale uschováme si kosti. Ty pak dáme spolu s nakrájeným celerem, mrkví a cibulkou do vhodně velkého hrnce, přidáme sůl a pepř a 1.5 vody a můžeme vařit při nízké teplotě a to zhruba po dobu půl hodiny. Po uplynutí této vody z hrnce přelijeme 500ml do hrnce, ve kterém nyní započneme vařit rýži.
  2. Na pánev dáme nejprve osmažit cibulku a chvíli na to přidáme i kuřecí kousky, které opečene do zlatohněda a pak je spolu s vínem povaříme po dobu patnácti minut a odpaříme kapalinu.
  3. Přidáme na pánev téměř hotovou rýži a vaříme asi 2 minuty za stálého míchání, dokud není průsvitná. Přidáme dostatek našeho vývaru, abychom rýži zvláčnili a znovu vaříme a mícháme.
  4. Asi za dvacet minut je naše rizoto připravené. Za tepla na něj ještě stihneme dát trochu másla a parmezán. Nechte jej vychladnout asi 5 minut a můžete podávat.
  5. Dobrou chuť!

 

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button