DárkyRady a tipy

DIY domácí zdravé medové mýdlo

Skvělý a velice rychlý návod, který zvládne opravdu každý, vás krok po kroku dovede k výrobě úžasného, výživného medovo-mléčného mýdla.

Jak již asi víte, med má blahodárné účinky nejen v jídle pro naše tělo, ale i pro naši pokožku. Je hydratační, zklidňující a má i přirozené antibakteriální účinky. Vzhledem k těmto vlastnostem se skvěle hodí k léčbě akné, je fantastický proti stárnutí pokožky a celkově pleť projasní. Pojďme tedy na to.

Co budeme potřebovat:

  • kozí mléko na bázi mýdla (skvělé pro suchou a problematickou pokožku, nezpůsobuje alergie a léčí mnohé ekzémy)
  • silikonová formička s včelím designem
  • přírodní včelí med
  • mýdlové žluté a červené barvivo

Z 1 kg kozího mýdla vytvoříte cca 5 menších mýdlíček nebo 2 velké. Nakrájejte mýdlovou bázi na kostičky a rozpouštějte buď ve vodní lázni nebo jako rychlejší variantu zvolte rozpouštění v mikrovlnce (cca vždy 20 sec, po té promíchat a opakovat dokud se mýdlo zcela nerozpustí).

Jakmile je mýdlo zcela rozpuštěné přimíchejte do něj 2 velké lžíce medu a několik kapek žlutého mýdlového barviva a pro zlatavou barvu i jednu kapku červeného barviva. Tuto směs nalijte do silikonových formiček a nechte na chladnějším místě zatuhnout. Mýdlíčka by měla být do 30 minut až 2 hodin ztuhlá, takže je budete moci opatrně vyjmou z formiček. A máte hotovo :).

Tato voňavá a léčivá „mejdlíčka“ mohou být skvělým dárkem, který potěší každého. Zkuste vytvořit ještě nějaký originální obal a fantastický dárek je na světě.

 

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button