NezařazenéRady a tipy
Staňte se profesionálním kuchařem pomocí těchto chytrých triků!
I ty zkušenější kuchaři občas potřebují pomoc v kuchyni a často recept není úplně všechno, co je potřeba pro přípravu chutných jídel. Dobrý recept není totiž jenom o ingrediencích, ale hlavně o tom všem grilování, vaření, dochucování a pečení. To je důvodem, proč se i kulinářští bozi musí v kuchyni pořád přiučovat něčemu novému a důvodem toho, že mají na různá jídla různé vychytávky. Snadno poznají, zda je jídlo čerstvé, kdy přesně je pokrm hotový a jakým kořením nikdy nic nezkazíte – a to vše dnes naučíme i vás! Představujeme vám ty nejlepší kuchyňské vychytávky, díky kterým budete pravým šéfem ve vaší kuchyni!
- Častým obrácení masa ztrácíte jeho křupavost a přírodní šťávy – takže je pak váš steak zcela bez chuti. Výzvou pro vás může být naučit se maso obrátit včas. Existuje na jednoduchý tip: zkuste masem klouzat po pánvi – půjde-li to dobře, můžete maso otočit, v opačném případě ještě vyčkejte.
- Smažení na panenském olivovém oleji je velká chyba, které se ale většina z nás dopouští. Olivový olej zkrátka patří do salátů a studených pokrmů, smažení na něm není zdravé, ale ani efektivní.
- Jak poznat dobré vajíčko? Jednoduše – stačí ho pustit do sklenice s vodou. Klesne-li ke dnu, tak je maximálně čerstvé, skončí-li někde v polovině sklenice, tak je stále použitelné.
- Jak připravit dokonalou rybu? Dejte k ní několik plátků citrónu – nebudete se vám lepit a navíc získá jedinečnou chuť!
- Potřebujete měkké máslo, ale nechcete ho rozpustit jako vždy? Dejte sklenici vody na chvíli ohřát do mikrovlnné trouby, poté vodu vylijte a umístěte sklenici nad máslo. Pod sklem bude tání másla rychlejší, ale přitom se vám nerozpustí.
- Příliš mnoha jídla na pánvi se při smažení nevyplácí. Pro chuťově dobré jídlo s hodně šťávy naplňte pánev jenom z poloviny.
- Brambory by měly být mačkány pouze pomocí teplého mléka, v opačném případě vám mohou zešednout!
- Dejte pod kuchyňské prkénko ručník a nebude vám klouzat po lince!