Jídelní návyky krásných japonských žen
Japonské ženy jsou považovány za jedny z nejkrásnějších a nejelegantnějších na Zemi. Ve třiceti vypadají na osmnáct a ve čtyřiceti na dvacet pět. Kromě toho japonské ženy žijí prokazatelně déle a dlouho si zachovávají dobré zdraví. Jaké je tedy tajemství těchto uhrančivých žen? Všechno je to pouze a jenom o jídle a my vám dnes některá z jejich tajemství prozradíme. I my, Evropanky v sobě můžeme objevit kouzlo východu a trocha té jejich krásy. Přejeme vám příjemné počtení!
Bohatá a vyvážená strava
Mýlíte se, myslíte-li si, že se Japonky jedí celý den pouze sushi – jejich strava je totiž velice různorodá. Na jejich jídelníčku najdete mnoho ryb, mořské řasy, sóju, zeleninu, ovoce a zelený čaj. Japonská strava je univerzální a vyvážená a téměř bez kalorií. Navíc vyhledávají čerstvé potraviny – a i to je tajemství jejich štíhlosti. Čerstvost na prvním místě.
Metody vaření
Japonci svá jídla tradičně připravují sušením, grilováním anebo v páře. Vaří ze spousty zeleniny, s minimem oleje a snaží se uchovávat nutriční hodnotu potravin. Japonské ženy jsou navíc velice opatrné s kořením a nezatěžují tak játra a žaludek. Zkuste to jako Japonky a místo nezdravého smažení vsaďte raději na gril anebo páru.
Jídelní kultura
V Japonsku je jídlo zkrátka rituálem. Jí se pomalu, s malými kousky a na malých talířích. Není divu, že toho zkonzumují mnohem méně, než my – poznají totiž, když jsou správně nasyceni. Zkuste to také tak!
Raději rýži než-li chléb
Vařená rýže bez másla a soli je součástí převážné většiny jejich jídel. Absence obilných výrobků je jedna z věcí, která pomáhá japonským ženám držet jejich linii.
Snídaně jako hlavní jídlo dne
V Japonsku je snídaně nejdůležitějším jídlem dne, je to jejich hlavní jídlo. Na snídaňovém stole najdete kromě rýže a polévky také pestrý výběr ryb, zeleninové polévky anebo vaječné omelety.
Po jídle žádný dezert
Dezert podávají jenom při výjimečné příležitosti. Navíc jejich dezerty obsahují velice málo tuku a skládají se hlavně z ovoce.