5 věcí, které byste neměli jíst před večírkem
Večírek, to znamená alkohol, který budete pít. Jak jistě všichni vědí, je důležité pravidelně jíst, abyste vyrovnali hladinu alkoholu. Když se tak nestane, rána jsou potom velmi těžká a vy se probouzíte s kocovinou, bolestí hlavy a podobně. Ovšem pozor, není jídlo, jako jídlo. Existují některá jídla, která vám nepomohou, spíše uškodí. Jaká?
Slané snacky
Brambůrky, chipsy, popcorn, preclíky, to jsou slané snacky, které jsou notoricky známé a nechybí snad na žádném stole, na žádném večírku. Je to však jedna z nejhorších věcí, kterou pro své tělo můžete udělat. Tyto snacky jsou známé pro sušení v ústech, což je v tomto případě problém. Sáhněte raději po něčem, co je naplněné vodou, plátky okurky či meloun. Tělo bude zavodněno.
Salát
Listová zelenina je pro lidské tělo v mnoha směrech dobrá. Ovšem, jdete-li na večírek, kde budete pít alkohol, pak to není dobrý nápad. Raději sáhněte po jiné formě proteinu, například kuře a podobně. Kuře se tráví déle než salát, tudíž to zpomalí růst hladiny alkoholu v krvi.
Sushi
Syrové ryby obecně nezní v kombinaci s vodkou moc dobře. A co víc, je pravděpodobné, že v křupavé rolce s tuňákem bude spousta sojové omáčky. Alkohol tělo dehydratuje a sůl, která je obsažená v sójové omáčce rovněž, tudíž vám toto jídlo může způsobit pěknou kocovinu.
Hranolky
Porce mastných hranolků je častá, když jdete na večírek. Ovšem hranolky vám v žaludku vytvoří vrstvu tuku, takže zajistí, že alkohol se do těla dostane o něco později.
Pikantní jídlo
Pikantní jídlo narušuje lidský žaludek, když je člověk střízlivý. A když je opojen alkoholem, je to dvakrát tak hrozné. Pikantnímu jídlu se raději vyhněte, když pijete. Jedině tak si zajistíte klidné ráno, které nebude provádět kocovina či problémy se žaludkem. Raději zvolte něco jiného, co nedráždí váš žaludek.
Zdroj
Zdroj foto: Pixabay