DárkyRady a tipy

Vyrobte si doma vrstvené svíčky z voskovek!

Svíčky jsou dnes oblíbenými kousky, spousta lidí si bez nich nedovede představit podzim a zimu bez zapálené svíčky. Obchůdky pro svíčky jsou pro vás velkým lákadlem? Rádi do nich chodíte nakupovat? Už nemusíte utrácet spousty peněz za svíčky. Stačí si je jednoduše vyrobit! Nebudete k tomu navíc potřebovat žádné speciální postupy a techniky!

Svíčky jako dárek

Ano, nemusíte si pořídit svíčky jen pro svou aktuální spotřebu, ale svíčkou můžete obdarovat své okolí. Svíčku můžete pořídit pro své přátelé, kamarády, rodinu, maminku. Vyřešíte tak narozeniny, Vánoce, svátky a podobně. Vyrobte svým blízkým vrstvené, barevné pastelové svíčky. Zamilují si jej opravdu všichni! Jak na to?

Co budete potřebovat:

  • Voskové pastelky
  • Drcený vosk
  • Bílý nebo barevný vonný vosk
  • Nůžky
  • Lžíce
  • Nůž na máslo
  • Skleněný svícen
  • Svíčkové knoty

Jak postupovat:

V mikrovlnné troubě na 30 – 60 sekund nechejte rozpustit vosk. Pořádně jej rozmíchejte. Roztavený vosk nalijte na dno skleněného svícnu. Do tohoto roztaveného vosku ihned přidejte knot svíčky a nechejte zatuhnout, zhruba 30 vteřin. Vyberte si 3 – 5 barevných voskových pastelek.

Z voskovek odstraňte papír a promyslete, jak chcete barevnou kompozici poskládat. Pro každou pastelku musíte mít speciální misku, ve které jí rozmícháte. Přidejte půlku voskovky a asi čtvrt šálku rozdrceného vosku do mikrovlnné trouby a nechejte roztát. Pořádně promíchejte. Chcete-li přidat vůni do svíčky, pak přidejte vonný vosk.

Roztavte po dobu asi 3 minut, přičemž každých třicet sekund promíchejte. Pokud se vosk roztaví rychleji, čas 3 minut můžete zkrátit. Jakmile je směs roztavená nalijte do skleněného svícnu. Pozor, je dobré se na to soustředit a lít doprostřed svícnu, vyhněte se vnitřním stranám svícnu při nalévání.

Celou směs nemusíte do svícnu nalít, myslete na to, kolik máte barev, jak velký je svícen a podobně. Například menší svícen s více vrstvami si žádá tenčí vrstvy. Roztavený vosk nechejte zchladit a ztuhnout. Můžete počkat zhruba 20 minut, než bude vosk vytvrzený při pokojové teplotě.

Chcete-li proces urychlit, dejte svícen do chladničky. Neroztavujte novou vrstvu vosku, dokud není tak ve skleněném svícnu vytvrzena. Opakujte postup s roztavením a následním nalitím u každé jedné barevné vrstvy. Nenalévejte k úplnému vrchu, nechejte centimetr volný.

Vytvářet můžete různé barevné kombinace, různě velké svíčky, fantazie se meze rozhodně nekladou. Vyrobte babičce, mamince nebo své kamarádce svíčku v jejich oblíbených barvách. Takovýmto dárkem jistě potěšíte!

Zdroj

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button