Toto je 10 nejlepších vychytávek do kuchyně, o kterých budete chtít vědět i vy!
Nejhorší jsou digestoře, dlaždice zašlé od všeho možného, ale i obyčejné hrnce. Chytá i vás hysterie z kuchyňských nečistot? Ještě dnes tomu bude konec.
Úklid bez chemikálií
# 1 Mastnotu a saze z výfukových mřížek odstraníte během 15 minut. V hrnci smíchejte 1 litr vody, 4 polévkové lžíce soli a 3 čajové lžičky kyseliny citrónové. Namočte mřížky do roztoku a nechte působit. Pokud jsou takové usazeny, že nesejdou, začněte směs převařovat. Pak pustí na sto procent.
# 2 Hrubé a nevyčistitelné připáleniny na dně hrnců se dají vyčistit s pomocí aspirinu. Semelte několik pilulek na prášek a nasypte je spolu s trochou kyseliny na vlhké špinavé dno. Nechte je 20 minut působit a po uplynutí této doby přilijte trochu studené vody. Další půlhodině můžete hrnec už jen ručně dočistit.
# 3 Každý majitel varné plotýnky ví, že se na ní rádi a často usazují zbytky všeho možného, i když někdy doslova nechápeme z čeho. Na vyčištění plotýnky postačí trocha sody a vlhká houba. Chvilku plotýnku drhněte a pak jen zbytky setřete hadříkem. Bude jako nová.
# 4 Umýt chladničku je někdy náročnější než by se zdálo Nepříjemné pachy jsou přímo noční můrou a nedají se odstranit. Alespoň dosud jsme si to mysleli. Pokud se chcete zbavit zápachu a chladničku zároveň pořádně vydezinfikovat, připravte si roztok z octa a vody ve stejném poměru. Radikálnější řešení, které je možné spíše při velmi starých a zanedbaných chladničkách, je použití amoniaku. Stěny chladničky třeba vyčistit a natírat roztokem amoniaku a potom je nechat alespoň půl dne větrat.