Recepty

Nejoblíbenější recepty s cuketou #1 Cuketové hranolky

Cuketa má minimální obsah kalorií a vysoký obsah minerálů. Je to nízkoenergetická zelenina, která se výborně uplatňuje při zeštíhlujících dietách. Skvěle se hodí do mnoha pokrmů, zejména předkrmů, příloh nebo jako pochoutka ve formě jednohubek.

Ingredience

  • 700g cuket (asi 4-5 menších/středních cuket)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 2 stroužky třeného česneku – šetřit jím ale nemusíte a klidně použijte více
  • 3/4 hrnku strouhaného parmezánu
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup

Krok 1

Troubu předehřejeme na 180 °C

Krok 2

Plech vysteleme alobalem, či potřeme olejem.

Krok 3

Cuketu nakrájíme na tlusté hranolky.

(Cuketu podélně rozkrojíme napolovic a pak každou půlku opět podélně na polovic. Takto máme z každé cukety 4 veké hranolky)

Krok 4

V míse si smícháme olej, citronovou šťávu a česnek.

Krok 5

Cukety rovnoměrně rozprostřeme na plech a potřeme je směsí z oleje, česneku a citronu.

Krok 6

Poté je posypeme parmezánem. Pokuste se o to, aby co nejvíce parmezánu bylo přímo na cuketách. Klidně jen seškrábněte z plechu a dejte zpět na cukety.

Krok 7

Nakonec okořeníme solí a pepřem a pečeme 11-13 minut.

Krok 8

Poté dejte plech dejte blíže k vrchní hraně trouby a nechte parmezán zapéct do zlatova.

Krok 9

Podáváme ještě teplé.

Dobrou chuť 🙂

 

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button