Recepty
Dokonalá a výborná pečená zelenina s bylinkami
Potřebujeme
- 450 g mrkve, oloupané a nakrájené na kratší tyčinky
- 450 g pastiňáku, oloupaného a nakrájeného na kratší tyčinky
- 1 velká červená cibule, nakrájená na 16 dílků
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce fenyklu
- 1 lžíce koriandru (semínek)
- 1 lžička celého kmínu
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 2 lžičky červeného vinného octa
- 1/4 hrnku čerstvých koriandrových lístků, nasekaných
Postup
Krok 1
Předehřejte troubu na 210 °C. Připravte si dva plechy se zvýšenými okraji.
Krok 2
Na plechy rozprostřete mrkve, pastiňáky a cibulové kousky. Pokapejte olivovým olejem, posypte solí, pepřem, kmínem, koriandrovými semínky a fenyklem.
Krok 3
Vše promíchejte a dejte plechy do vyhřáté trouby. Pečte přibližně 15 minut, poté zeleninu obraťte a promíchejte. Pečte dalších 10 minut.
Krok 4
Ještě teplou zeleninu pokapejte octem, posypte nakrájenými koriandrovými lístky a servírujte.