Rady a tipy

5 tipů do kuchyně pro chytré kuchaře

V kuchyni se každý z nás denně potýká s většími či menšími problémy, málokdo ale ví, jak si s nimi poradit skutečně chytře. Nápadov proto pro vás dnes připravil pět tipů od profesionálních kuchařů, které z vás učiní hotového kulinářského boha. Nechť se kuchyně stane skutečně vaším oblíbeným místem! 🙂

Jak na perfektní kousek dortu?

Chcete-li ukrojit perfektní kousek dortu, není nic snažšího než nůž, kterým budete krájet chvíli podržet pod proudem horké vody. Nůž do dortu perfektně zajede a dort se vám nikdy nebude lepit, jako dříve.

Tajemství křišťálového ledu

Pokud nechcete, aby byly kostky ledu zakalené, ohřejte pokaždé vodu před tím, než ji dáte zamrazit do formiček. Je to snadné a skutečně to funguje.

Jak správně odšťavňovat?

Před tím, než začnete z citrónu dolovat požadovanou šťávu, zkuste jej na chvíli přimáčknout na kuchyňskou linku. Díky tomuto snadnému triku dostanete ve výsledku mnohem více šťávy, to nám věřte :).

Snadné loupání rajčat

Proveďte na rajčeti řez do tvaru X a ponořte jej do vroucí vody po dobu deseti sekund. Jakmile vám rajče vychladne, budete jej moci snadno a bez problémů oloupat.

Pohodlné skladování suchých potravin

Na mouku, cukr, kukuřičná zrna anebo lupínky vám skvěle poslouží obyčejná prázdná láhev. Divili byste se, kolik lidí o tomto chytrém triku neví…

 

 

 

 

 

 

 

 

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button