Dům a zahradaRady a tipyZdraví

Zelenina která kouzelně vyroste ze zbytků a odřezků

Věděli jste, že většina zeleniny, kterou každodenně jíte může být znovu-vypěstována ve vaší kuchyni? Našli jsme plno krásných příkladů, u kterých to funguje a zeleninu si můžete tedy doma vypěstovat znovu i vy. Samozřejmě to chce čas a trpělivost, ale má to své výhody. Ušetří vám to spoustu peněz v zelenině a můžete si sami pěstovat vlastní, nechemickou zeleninu.

1. Mrkev

regrow-vegetable-kitchen-1

Mnoho lidí používá nať z mrkve do salátů, polévek a tak dále. Pokud si je chcete pěstovat znovu a znovu, stačí vám odříznout vršek mrkve a dát ho do misky s troškou vody. Mrkvová nať začne růst.

2. Bazalka

regrow-vegetable-kitchen-2

Chcete mít nekonečně mnoho bazalky? Dobrá zpráva pro vás – můžete si ji nechat vyrůst. Stačí dát útržky do skleničky s vodou na slunečné místo. Později, až trošku povyrostou kořeny je přendejte do květináčů s troškou kompostu.

3. Česnek

regrow-vegetable-kitchen-3

Stačí dát stroužek česneku do misky s vodou například na kuchyňské okno a počkat až zapustí kořeny, pak máte svůj vlastní česnek.

4. Rajčata

5. Cibule

regrow-vegetable-kitchen-8

6. Sladký brambor

regrow-vegetable-kitchen-6

Dejte opět do vody a umístěte na sluneční světlo. Až bude mít dostatek kořenů, můžete ji přesadit do půdy.

7. Salát, zelí, celer a bok choy

Spodek z rostlin umístěte do poloviny do vody na pár dní. Salátu vyrostou čerstvé lístky a až budou mít rostlinky kořeny, přemístěte je do půdy.

regrow-vegetable-kitchen-4

regrow-vegetable-kitchen-4_1

regrow-vegetable-kitchen-4_2

 

regrow-vegetable-kitchen-4_3

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button