Nezařazené
Vynikající vegetariánský recept, který zasytí!
Chutné jídlo nemusí být vždy nezdravé… a stejně tak nemusí vždy obsahovat maso. Hamburgery a nezdravá mastná jídla bývají většinou jenom zvykem, zasytit vás může i daleko dietnější pokrm a samozřejmě může také potěšit vaše chuťové buňky. Náš dnešní recept je toho skvělým příkladem – co takhle si dnes večer dopřát pořádnou dávku vitamínů s rajčatovou omáčkou? Ať už jste vegetariáni anebo ne, na tomto jídle si prostě pochutnáte!
Ingredience:
- 1 lilek
- 1 malá cuketa
- 2 červené papriky
- 2 středně velké cibule
- 3 lžíce olivového oleje
- 3-4 stroužky česneku
- špetka kmínu
- špetka sušeného oregana
- špetka mletého koriandru
- 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku
- 4 středně velká rajčata
- sůl a pepř podle chuti
A jak na to?
- Nejprve omyjte zeleninu. Lilek a cuketu nakrájíme na středně velké kroužky a papriku na kostičky.
- Nakrájíme také a česnek a cibuli a obě tyto složky smícháme s máslem. Smažíme na předehřáté pánvi asi po dobu pěti minut.
- Zatímco se naše směs smaží, omyjeme, oloupeme a nakrájíme rajčata. Přidáme je na pánev k naší směsi a spolu s rajským protlakem je dusíme asi pět minut.
- Na vymaštěný pekáček pokládáme střídavě cuketové a střídavě lilkové proužky. Zalijeme je rajčatovou směsí a navrch přidáme trochu soli a pepře podle naší chuti.
- Pekáček zakryjeme fólií a vložíme jej do trouby. Naši směs pečeme při teplotě 200°C a to dokud není zelenina měkká (asi 40 minut).
- Hotové jídlo posypeme čerstvě nasekanou zeleninou. Podáváme horké!