Ovoce a zelenina až 2x déle čerstvé…
Ovoce a zelenina jsou zdravé a chutné potraviny a obsahují mnoho vitamínů potřebných pro naše tělo. Není divu, že se jimi obklopujeme co nejvíce a to v jakékoliv jejich podobě – nejlepší jsou čerstvé, ale máme je rádi v nápojích anebo zapečené v dezertech. Problém s nimi je jediný – mohou se snadno zkazit a to někdy i za velmi krátkou dobu. Jak tomu můžeme zabránit? Jednoduše! Zkuste tyto osvědčené triky a ovoce se zeleninou vám vydrží až 2x déle!
Omyjte až před použitím
Možná se vám to zdá podivné, ale je to tak. Ovoce a zeleninu skutečně omyjte až před použitím – při opačném postupu z nich totiž odstraníte ochrannou vrstvu proti hnilobě a dlouho vám nevydrží.
Raději suché prostředí
Pro ovoce a zeleninu zvolte raději suché prostředí a to nejlépe v nádobě s papírovými utěrkami. Je to snadný způsob, jak se vyhnout vlhkosti, která podporuje kazivost potravin.
Jak skladovat avokádo?
Nezralé avokádo bychom měli umístit do nejlépe do tlustého papírového sáčku a nechat ho tam v klidu dozrát za pokojové teploty. Vyzrálému avokádu se zase bude dařit v lednici v plastovém sáčku.
Zabalte banánové stonky
V lednici banány svou čerstvost ztratí velice rychle – lépe se jim daří za pokojové teploty a aby vydržely, můžete něčím obalit jejich stonky.
Oddělte cibuli a brambory
Ukládejte cibuli a brambory odděleně, jinak vám začnou rašit z vaší zeleniny nepříjemné stonky!
Česnek a cibule mají rádi tmu
Nejlepším přítelem česneku a cibule je tma. Pokud nemáte k dispozici neosvětlený prostor, zkuste zeleninu umístit do papírových sáčků s malými dírkami.