Recepty

Tip na rychlý oběd – thajské kuřecí nudle

Máte rádi rychlé a chutné obědy nebo večeře? Červené kari, kokosové mléko, to všechno je bohatství thajské kuchyně. Pokud ve svém okolí nemáte dobrou thajskou restauraci nebo si chcete připravit thajskou kuchyni doma, pak vyzkoušejte následující recept, který si určitě zamilujete!

Co budete potřebovat:

  • Kuřecí stehenní maso bez kostí
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky pepře
  • 1 polévková lžíce thajské červené kari pasty
  • ½ lžičky čerstvě nastrouhané limetkové kůry
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • Trocha burákového másla
  • 2 polévkové lžíce sójové omáčky
  • 450g zelených fazolí
  • 1 velká šalotka
  • 230g rýžových nudlí
  • Arašídy
  • Čerstvý koriandr
  • Část limetky

Jak postupovat:

Naložte si přes noc kuřecí maso. Přidejte k němu jednu lžíci červené kari pasty, strouhanou limetkovou kůru a ½ lžičky soli a pepře. Nechejte přes noc chladit.

Do velkého hrnce dejte kokosové mléko, arašídové máslo, sojovou omáčku, zelené fazolky, šalotku a zbývající červenou kari pastu. Do této směsi přidejte kuřecí maso a nechejte pomalu vařit. Ideálně pět hodin na velmi nízkém stupni (existují i speciální hrnce).

Kuřecí maso vytáhněte, rozkrájejte, osušte. Přidejte sůl do směsi v hrnci a smíchejte. Maso přidejte zpátky do hrnce, přidejte uvařené rýžové nudle, přidejte nasekané arašídy, čerstvý koriandr a limetku. Můžete podávat!

Zdroj

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button