Snadný a rychlý pečený květák
Po Vánocích a Silvestru se chystáte najet na zdravou stravu? Objednáváte se do posilovny, chodíte cvičit, místo výtahu jdete pešky a také změníte jídelníček? Pryč jsou hranolky, smažené a těžké pokrmy. Snažíte se nacházet zdravé recepty, které mohou pomoci snížit hmotnost o nějaké to kilo.
Květák jako skvělá alternativa
Vyzkoušet můžete květák. Jde o zeleninu, která je velmi dobrá a můžete jí různě připravovat. Například jako pečenou variantu. Ze začátku jsme tomuto jídlu moc nevěřili, ale stačilo jedno ochutnání! Byli jsme opravdu příjemně překvapeni neobvyklou chutí tohoto pokrmu. Jestliže máte rádi květák, pak toto bude ideální jídlo pro vás. Například jako příloha ke kuřecímu masu, rybě a podobně. Jak si připravit tento chutný recept?
Co budete potřebovat:
- 1 středně velký květák nakrájený na růžičky
- 1 středně velká cibule nakrájená na plátky
- 4 stroužky česneku
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- ½ šálku nastrouhaného sýra
- 1 čajová lžička sušené petrželky
- 1 čajová lžička sušeného tymiánu
- 1 polévková lžíce balsamico octa
Postup:
Předehřejte troubu na 220 stupňů. Na plech dejte pečicí papír, květák, cibuli, česnek a olivový olej.
Vše promíchejte, přidejte sůl, sušené bylinky a balsamico ocet. Dejte do trouby a pečte 35 – 40 minut.
Poté vytáhněte, posypte sýrem a dejte ještě na deset minut zapéct. Jde o skvělou zdravou a chutnou přílohu, kterou si vaše rodina zamiluje.