Recepty
Snadné lahodné karamelky s čokoládou a mandlemi
Neskutečně jednoduchý, ale zato výborný karamel, jehož přípravu si hned zapamatujete a vyrobit ho můžete téměř kdykoliv. Politý čokoládou a posypaný mandlemi chutná opravdu skvěle.
Potřebujeme
- 1 hrnek másla
- 1 hrnek cukru
- špetka soli
- 1 hrnek tmavé posekané čokolády
- 1 hrnek posekaných mandlí
Postup
- Ve velké pánvi smíchejte máslo, cukr a sůl. Na středním plameni přiveďte k varu a za občasného míchání vařte, dokud směs neztmavne a nezhoustne. Konzistenci karamelu můžete vyzkoušet tak, že ho trochu kápnete do studené vody.
- Karamel nalijte na plech vyložený pečícím papírem. Papír by měl přesahovat kraje. Také ho můžete lehce namastit máslem, aby šel karamel následně lépe sundat.
- Rozpusťte čokoládu a rozetřete ji na karamel (nebo můžete jemně posekanou čokoládu nasypat rovnou na karamel, nechat ji chvíli ohřát, aby se rozpustila a pak jen rozetřít) a posypte mandlemi.
- Nechte karamel vychladit a poté ho nalámejte na kousky.