Recept na hříšně dobré domácí Snickers tyčinky
Ingredience
- 300g čokolády
- 60g másla
- 200g cukru
- 60 ml kondenzovaného mléka
- 200g bonbónů marshmallows
- 400g karamelek (nebo si můžete připravit domácí karamelky)
- 80g arašídového másla
- 400 g arašídů
Postup
Krok 1 (Příprava)
Plech (20×30 cm) vysteleme alobalem.
Krok 2 (Čokoládový podklad)
300g čokolády rozpustíme ve vodní lázni. Čokoládu můžeme rozehřát i v mikrovlnce. V tom případě doporučujeme čokoládu nejprve nasekat na malé kousky a nechat v mikrovlnce maximálně několik sekund naráz a po pár vteřinách ohřev opakovat, jinak se čokoláda spálí. Roztátou čokoládu vylijeme na plech. Uhladíme stěrkou. Dáme do ledničky a necháme ztuhnout.
Krok 3 (Náplň)
Ve vodní lázni rozpustíme marshmallows s trochou vody. (Opět můžeme použít i mikrovlnku.) V pánvičce pak rozpustíme cukr dokud nezezlátne a přidáme máslo. Jakmile je hmota celistvá, přidáme kondenzované mléko. Vaříme, dokud není hmota celistvá a bez hrudek. Můžeme vařit i trochu déle na mírném ohni, dokud hmota neztmavne a pořádně zkaramelizuje. Jakmile jste s hmotou spokojeni, přidáme do ní arašídové máslo a roztáté marshmallows. Vše důkladně smícháme v celistvou hmotu a natřeme na čokoládu v plechu. Poté dáme opět do ledničky.
Krok 4 (Druhá vrstva náplně)
Karamelky dáme se 4 lžícemi vody do misky a na 2 minuty do mikrovlnky. (Nebo si můžete připravit domácí karamelky. A nebo také postačí svařit Salko) Průběžně kontrolujeme, aby se karamel nespálil. Případně promícháme. Jakmile je hmota celistvá, přidáme do ní arašídy. Tuto hmotu opět natřeme na plech. Necháme ztuhnout v lednici cca 45 minut.
Krok 5 (Blížíme se do finále)
Vyndáme z lednice a nakrájíme na jednotlivé tyčinky.
Krok 6 (Tyčinky jsou na světě)
Tyčinky namáčíme v roztavené čokoládě. Necháme odkapávat a zchladnout cca půl hodiny na roštu.
TIP: Krájení v kroku 5 můžete klidně vynechat a prostě jen zalít čokoládou. Tyčinky pak snadno nakrájíte jako jednotlivé řezy.