Recepty

Originální pohoštění – italský prstenec se šunkou a sýrem

Ingredience

  • 225 g croissantového nebo listového těsta
  • 1/2 hrnku kousků pečené papriky (můžete použít čerstvou)
  • 8 plátků sýra Provolene, rozkrojené na poloviny (můžete nahradit jiným tvrdým sýrem)
  • 150 g salámu, nakrájeného na plátky
  • 110 g šunky nakrájené na plátky
  • 110 g kvalitní vepřové šunky
  • 1/2 hrnku feferonek (např. slitých ze zavařeniny)
  • pepř

Postup

postup Originální pohoštění - italský prstenec se šunkou a sýrem

  1. Dejte předehřát troubu na 180 °C. Rozválejte těsto a nakrájejte na 8 obdélníků. Na kulatý pečicí plech (o průměru asi 30 cm) vyskládejte obdélníky těsta tak, aby tvořily prstenec. Obdélníky se budou překrývat a budou z poloviny vyčnívat z plechu, takže celý kruh bude připomínat slunce.
  2. Na těsto vyskládejte papriku. Na papriku položte polovinu množství sýra. Následuje vrstva salámu, šunky a vepřové šunky. Poté kousky feferonek a vše přikryjte zbývajícím sýrem.
  3. Jednotlivé obdélníky těsta přehněte přes náplň a zastrčte za dolní část, aby byla většina náplně zakrytá. Posypejte trochou černého mletého pepře.
  4. Pečte v předehřáté troubě 18 – 22 minut, až bude těsto zbarvené dozlatova a zcela propečené.
  5. Nechte 5 – 10 minut vychladnout, poté nakrájejte na plátky a podávejte.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button