Rady a tipy

Nejlepší způsob, jak vařit vejce natvrdo?

Rozhodli jste se dát si na snídani vejce? Je plné bílkovin a nemůžete začít den lépe, než vydatnou a zdravou snídaní. Vejce navíc můžete podávat na mnoho způsobů. Jestli jste se rozhodli pro klasické vejce uvařené natvrdo, pak na vaření nevidíte nic moc těžkého. Jednoduše uvaříte, zchladíte, oloupete a máte hotovo. Jak si však připravit dokonale vařené vejce?

Vejce natvrdo

Možná máte pocit, že na vaření vajec nejde nic zkazit. Ono možná zkazit ne, ale správně uvařené vejce natvrdo chutná zdaleka jinak, než když to s vařením přeženete. Je to až tak jednoduché, že si spousta lidí myslí, že vejce není třeba hlídat a když jej necháte na plotně o pár minut déle vařit, nic se přece nestane.

Vejce natvrdo nevyužíváte jen ke snídani, ale hodí se skvěle k některým omáčkám, ozdobí vám chlebíček, jednohubku a spoustu dalšího. Vyzkoušejte proto naší metodu vaření a uvidíte, že bude ještě chutnější, než běžně. Vaření také není nijak těžké, vyzkoušejte následující postup!

Co budete potřebovat:

  • Vejce
  • Hrnec
  • Voda

Jak postupovat:

Vezměte hrnec a nalijte do něj vodu. Položte na sporák a nechejte vařit. Jakmile se tak stane, dejte do něj potřebné množství vajec (pozor, vybírejte správný hrnec. Voda okolo vejce musí volně proudit, vejce není dobré naskládat těsně k sobě). Snižte teplotu a nastavte si časovat na dvanáct minut.

Po těchto dvanácti minutách vezměte hrnec a sceďte z něj všechnu horkou vodu. Následně dejte hrnec do dřezu (pozor na plastové misky, můžete je horkem znehodnotit) a pusťte na něj studenou vodu a to do té doby, než budou skořápky na dotek studené. Následně už stačí vejce oloupat a používat přesně tak, jak aktuálně potřebujete. Na chléb s máslem, chlebíčky a podobně.

Zdroj

Štítky

Podobné články

Jeden komentář

  1. Ano, vařím také tak, ale pokud jsou vejce čerstvá, tak nepomůže ani ochlazení, aby šla dobře oloupat…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button