Recepty
Měkké bochánky se sýrem a vypečenou slaninou na plech
- Čas přípravy: 10 minut
- Čas pečení: 12 minut
Ingredience
- 300 g (2 balíčky) croissantového, nebo listového těsta
- sýr nakrájený na plátky (Můžete použít jakýkoliv, který máte rádi. Např. eidam, goudu nebo čedar.)
- 300 g osmažené nebo vyuzené slaniny
- mouka na vyválení
Postup
- Předehřejte troubu na 190 °C. Vymažte pečicí plech. Lehce si pomoučete pracovní plochu.
- Rozválejte jeden balík těsta a vyložte ho na plech. Na těsto vyskládejte plátky sýra. Na sýr vyskládejte plátky osmažené slaniny.
- Rozválejte druhou polovinu těsta a nakrájejte ho na čtverce, aby se lépe pokládalo. Těsto postupně položte na slaninu a zakryjte tak celý plech. Čtverce vyskládejte těsně vedle sebe, aby nevytekl sýr.
- Plech vložte do předehřáté trouby a pečte 12 – 15 minut, dokud povrch těsta není nahnědlý.
- Vyjměte z trouby a nechte asi 5 minut vychladnout. Nakrájejte na kousky (můžete využít předkrájených linek z velkých čtverců, aby se lépe krájelo) a podávejte.
Tipy
- Těsto pomažte olivovým olejem či česnekovým máslem.
- Slaninu a sýr můžete nahradit něčím jiným nebo přidat nějakou ingredienci pro ozvláštnění.
- S kousky masa se ze sušenek stane oběd, s vejci vydatná snídaně.
- Zkuste např. tyto kombinace: špenát a sýr, šunka a sýr, cibule a žampiony.