Recepty
Marinované vepřové plecko s koriandrem a česnekem
Ingredience
- 3/4 hrnku extra-panenského olivového oleje
- 1 lžíce pomerančové kůry
- 3/4 hrnku čerstvé pomerančové šťávy
- 1/2 hrnku čerstvé limetkové šťávy
- 1 hrnek koriandru, jemně nasekaného
- 1/4 hrnku čerstvě posekaných mátových lístků
- 8 stroužků česneku, nadrcených
- 2 lžičky oregana
- 2 lžičky mletého kmínu
- sůl a pepř
- přibližně 1,5 kg vepřového plecka, vykostěného
Postup
- V mixéru nebo food procesoru smíchejte pomerančovou šťávu, korindr, mátu a rozmačkaný česnek. Mixujte dokud není vše jemně pokrájené. Nalijte směs do uzavíratelného sáčku společně s olejem, kůrou, limetkovou šťávou, oreganem a kmínem.
- Umístěte zavřený sáček s kořením na noc do lednice.
- Předehřejte troubu na 210 °C Umístěte pečící rošt na plech s vyšším okrajem.
- Položte plecko na rošt a polijte marinádou. Opepřete a osolte dle chuti.
- Pečte 30 minut, maso by mělo lehce zhnědnout.
- Snižte teplotu na 180 °C a dopékejte další hodinu a 20 až 30 minut, nebo dokud maso nebude mít uvnitř teplotu 160 °C.
- Přendejte na prkénko, přikryjte alobalem a nechte odpočívat aspoň 20 minut.
- Krájejte proti vláknům a podávejte.