Recepty
Lasagnové rolky se špenátem, parmezánem a mozzarellou
- Čas přípravy: 25 minut
- Čas vaření: 40 minut
- Celkový čas: 1 hodina a 5 minut
Ingredience
- 18 lasagnových nudlí (těstovin)
- 2 a 1/2 hrnku smetany
- špetka soli
- špetka pepře
- 1 lžička česnekové soli (není nutné)
- 1 polévková lžíce mouky
- 1 hrnek strouhaného parmezánu
- 3 hrnky uvařených kousků kuřete (můžete využít maso z vývaru nebo ho nahradit slaninou)
- 2 hrnky jemně nasekaného špenátu (můžete použít čerstvý nebo rozmražený)
- 2 hrnek nakrájené mozzarelly
- nasekaná petrželová nať (na ozdobu)
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C. Podle návodu uvařte lasagnové nudle. Opláchněte studenou vodou a dejte stranou.
- V míse smíchejte smetanu, sůl, pepř, česnekovou sůl, mouku a 1/2 hrnku parmezánu.
- V jiné míse smíchejte maso, špenát, 1 hrnek mozzarelly, zbývající 1/2 hrnku parmezánu a 1 hrnek smetanové směsi.
- Přichystejte si pečicí plech (23 x 30 cm) a jeho dno vytřete tukem. Na každou těstovinu rozetřete 2 – 3 lžíce špenátovo masové směsi. Pevně srolujte a položte do vymazaného plechu. Až budou vedle sebe všechny rolky, všechny je polijte smetanovou směsí.
- Posypejte zbývající mozzarellou a dejte do předehřáté trouby. Pečte zakryté 25 – 30 minut. Poté odkryjte a pečte dalších 10 minut, dokud sýr a smetana nezačnou tvořit bublinky. Vyndejte z trouby a posypte nasekanou petrželkou.
- Před podáváním polijte jednotlivé rolky smetanovou omáčkou, která stekla na dno plechu.
Tip: Pokud nemáte rádi špenát, můžete ho nahradit brokolicí.