Kuřecí balíčky se sýrem a anglickou slaninou
Kuře je nenáročné na přípravu. Můžete z něj připravit opravdu spoustu různých receptů a jde o ideální maso na rychlou večeři nebo oběd. Kuřecí stehna jsou obvykle využívaným druhem masa, protože je šťavnatější a spousta lidí jej upřednostňuje před kuřecími prsy. Bílé maso je rovněž dobré ve chvíli, kdy držíte dietu.
Kuřecí maso jinak
Když připravujete tento druh masa, obvykle volíte klasickou čínu, řízky v trojobalu, přírodní řízky nebo jednoduše maso zapečete s dalšími ingrediencemi a je hotovo. Jenže, konzumovat dokola ta samá jídla se časem omrzí. Jak a co si tedy z kuřecího masa připravit, aby to chutnalo a zároveň to bylo trošku jiné jídlo?
Máme pro vás velmi chutný recept na kuřecí stehna, který se vám neomrzí. Budete k tomu potřebovat jen kuřecí kousky, slaninu a sýr. Vykouzlíte během pár chvil chutný oběd nebo večeři. Jak na to?
Co budete potřebovat:
- 6 vykostěných kuřecích stehen
- 2 šálky podmáslí
- 2 polévkové lžíce soli
- 6 kousků chedaru
- 2 polévkové lžíce koření na kuře (grilovací, medové, podle chuti)
- 18 plátků slaniny
- Chilli podle chuti
Jak postupovat:
Do podmáslí přidejte sůl a zamíchejte. Do této směsi namočte kuřecí stehna a nechejte asi čtyři hodiny odležet.
Osušte kuřecí stehna, posypte kořením na kuře a nechejte odpočinout asi deset minut.
Doprostřed masa dejte kousek sýru, a pokud chcete také trošku chilli. Zabalte a každý kousek masa obalte slaninou.
Pečte asi půl hodiny v troubě, která je předehřátá na 190 stupňů. Před podáváním nechejte pět minut odpočívat.