Recepty
		
	
	
Křupavé a pikantní mini pizzy za pár minut

Ingredience
- ⅓ hrnku másla
 - 1 stroužek česneku, rozmačkaný
 - 1 bageta, 60 cm dlouhá (popř. několik menších)
 - ⅓ hrnku pizzové omáčky (rajčatové sugo)
 - 1 1/2 hrnku jakéhokoli strouhaného sýru
 - 120 g čabajky na kolečka
 - ¼ červené cibule, nasekané
 - ½ lžíce čerstvé petržele (volitelné)
 
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C.
 - Rozpusťte máslo společně s česnekem.
 - Nakrájejte bagetu na přibližně 2 až 2,5 cm kusy a každý kus pomažte trochou másla s česnekem. Trochu másla si ještě nechte.
 - Na každý kousek namažte trochu pizzové omáčky, nasypte cibuli, sýr a pár koleček čabajky.
 - Postupně skládejte jednotlivé kusy bagety na sebe. Po 6 až 7 kusech vezměte celý stoh a přemístěte jej do zapékací formy. Takto poskládejte všechna kolečka.
 - Zbývajícím máslem potřete kolečka ze stran, vršek mísy zabalte do alobalu a dejte péct na 15 minut, dokud se nerozteče všechen sýr. Poté odkryjte a pečte dalších 10 minut dozlatova.
 - Vyndejte z trouby, posypte nakrájenou petrželí a ihned servírujte.
 

					






