Jak snadno nahradit pečící papír?
Rozhodli jste se péct? Máte všechno připraveno, těsto hotovo a už stačí jen dát na plech a šup s tím do trouby. A pozor, objevuje se zádrhel. I když jste si byli jistí, že máte doma ještě dostatek pečícího papíru, není tomu tak. Co v takových případech dělat? Na návštěvu obchodu už je bohužel pozdě a trouba právě zhasla, je rozehřátá.
Když dojde pečící papír
Pergamenový pečící papír je potažen silikonem a je běžně k dostání v obchodech. Slouží k vyložení plechů na pečení. Nemusíte pak složitě vymazávat pekáč máslem, vysypávat moukou a podobně. Je to úspora času a jednoduše tak upečete vše, co potřebujete. Když však pečící papír dojde, můžete jej nahradit dalšími materiály. Čím například?
Plech či pekáč vymažte
Nejjednodušší způsob, jak nahradit pečící papír je vymazat pekáč tukem. Obvykle to bývá nějaký ztužovač nebo obyčejné máslo, které máte doma. Často je v receptech uvedeno, zda je důležité formu vysypat moukou nebo například strouhankou.
Voskovaný papír
Skvělou náhražkou je například také voskovaný papír, který k jídlu lepkavé konzistence přilne mnohem rychleji. Před použitím je důležité jej pomačkat. Proč? Dosáhnete tak mnohem lepších výsledků!
Silikonová podložka
Silikonové podložky jsou velmi oblíbené, protože když si je koupíte, můžete je využívat opakovaně. Jsou ideální náhražkou pečícího papíru. Takže není-li po ruce ten, sáhněte po podložkách.
Alobal
Hliníková fólie, zvláště rychleschnoucí druh, který je potažený silikonem skvěle funguje. Umí dotvořit křupavost pokrmů mnohem rychleji, než je to běžně bez používání alobalu. Tato rychloupínací hliníková fólie skvěle funguje, když vaříte v takzvané „kapse“.
Papírový pytlík
Plech na pečení můžete vyložit také papírovým pytlíkem. Ovšem pozor, při 230 a více stupních se může snadno zvlnit. Je dobré jej používat pro nižší teploty. Také je dobré dávat pozor při používání. K výrobě těchto pytlíků se mohou využívat různé chemikálie, toxiny nebo inkousty, které mohou způsobovat problémy.
V době kovidu jsem začala hodně péct a vařit. Tenhle měsíc jsem se znovu do pečení natchla a hledám všechny možné tipy a triky. Tenhle článek určitě použiji
ja bych teda alobal do trouby nedala