Rady a tipyReceptyZdraví

Jak si vyrobit domácí pastilky na kašel?

Kašel a bolest v krku je velmi nepříjemná, v takovém případě je důležité začít ihned jednat a léčit se, aby se z nemoci nevyklubalo něco mnohem horšího. Můžete samozřejmě pořídit různé sirupy a léky, ale co takhle vyzkoušet přírodní metody? Pastilky, které pomáhají zamezit bolesti krku a kašli. Vyrobte si pastilky doma!

Pastilky, které léčí

Jednoduché pastilky, které pomohou, podporují tok slin v ústech, uklidňují hrdlo a pomáhají proudění hlenu. To všechno na přírodní bázi, která neobsahuje žádné chemické látky, které mohou mít spoustu negativních účinků a problémů. Je to opravdu jednoduché, stačí si jen pastilky doma vyrobit!

Co jednotlivé ingredience znamenají?

Zázvor – je nabitý antioxidanty a dalšími látkami, které bojují proti virům. Obsahují látky, které pomáhají zmírňovat nachlazení. Chuť zázvoru je výrazná a silná, ovšem ve spojitosti s dalšími látkami silnou chuť mírní.

Med – má antimikrobiální a antibakteriální vlastnosti, které se využívají k potlačení kašle a předchází tak dalším příznakům nachlazení.

Skořice – má protizánětlivé, antibakteriální a antivirové prvky, které se využívali po staletí k lepší a rychlejší léčbě nachlazení.

Citron – poskytuje vitamín C, má další antivirové vlastnosti, které pomáhají při mírnění a léčbě kašle.

Co budete potřebovat:

  • 1 ½ čerstvého zázvoru
  • 1 skořicová tyčinka
  • 1 ½ šálku vody
  • 1 ½ šálku cukru
  • ½ šálku medu
  • 2 polévkové lžíce citronové šťávy
  • 1 čajová lžička citronové kůry
  • ½ šálku velmi jemného cukru na posypání

Jak postupovat:

Oloupejte kořen zázvoru a nakrájejte na plátky.

Do horkého hrnce dejte plátky citronu, skořicovou tyčinku a přidejte vodu. vše přiveďte k varu na vysokou teplotu, následně jí snižte a vařte asi deset minut.

Z hrnce dejte pryč plátky zázvoru a skořici.

Přidejte cukr a med, zamíchejte a opět dejte vařit na vysokou teplotu.

Míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí a následně do hrnce přidejte teploměr.

Jakmile se cukr rozpustí, zastavte míchání a pozorujte teplotu. Jakmile se teplota cukru přiblíží ke 150 stupňů Celsia, var se uklidní.

Voda bude vařit, barva ztmavne a konzistence bude roztavená. Pozorně sledujte teplotu, jakmile se přiblíží 150 stupňům, odstraňte z tepla.

Přidejte citronovou šťávu a citronovou kůru.

Promíchejte a ihned poté nalijte do formiček. Ideální jsou menší, protože díky tomu budou pastilky vhodné ke konzumaci. Plus mínus z jedné formy uděláte asi padesát pastilek.

Jakmile směs ve formičkách úplně zchladne, což bude minimálně hodina, vytáhněte z formy. Dejte do uzavřené nádoby, kde bude velmi jemný cukr, a pastilky třepáním obalte v cukru.

Jednotlivé pastilky z nádobky vytáhněte a dejte do vzduchotěsné nádobky. Tu dejte na chladné a tmavé místo a použijte v případě potřeby.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button