Recepty
Extra čokoládové muffiny ze šlehačkového těsta
Ingredience
- 3 vajíčka
- 135 g krupicového cukru
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 250 g smetany ke šlehání
- 40 g holandského kakaa
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 210 g hladké mouky
- 120 g hořké čokolády
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C. Muffinový plech vyložte papírovými košíčky, pokud nemáte speciální plech na pečení muffinů, můžete použít silikonové košíčky. Čokoládu nakrájejte na malé kousky.
- Ve velké míse smíchejte vajíčka, cukr, sůl a vanilkový extrakt. Pořádně promíchejte dokud směs nebude světle žlutá a nadýchaná. V jiné míse vyšlehejte smetanu do šlehačky.
- Do šlehačky přidejte kakao a opatrně promíchejte.
- Vzniklou smetanovou směs přidejte do první mísy k žlutému těstu a promíchejte, aby se vše spojilo.
- Přidejte mouku, prášek do pečiva a kousky čokolády (malé množství čokolády si nechte na finální posypání muffinků). Promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
- Rovnoměrně rozdělte těsto do košíčků a vršek muffinů posypte zbylou čokoládou.
- Pečte cca 25 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed muffinku nebude čistá.
- Před podáváním nechte trochu vychladnout.