Recepty
		
	
	
Extra čokoládové muffiny ze šlehačkového těsta

Ingredience
- 3 vajíčka
 - 135 g krupicového cukru
 - 1/2 lžičky soli
 - 1 lžička vanilkového extraktu
 - 250 g smetany ke šlehání
 - 40 g holandského kakaa
 - 2 lžičky prášku do pečiva
 - 210 g hladké mouky
 - 120 g hořké čokolády
 

Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C. Muffinový plech vyložte papírovými košíčky, pokud nemáte speciální plech na pečení muffinů, můžete použít silikonové košíčky. Čokoládu nakrájejte na malé kousky.
 - Ve velké míse smíchejte vajíčka, cukr, sůl a vanilkový extrakt. Pořádně promíchejte dokud směs nebude světle žlutá a nadýchaná. V jiné míse vyšlehejte smetanu do šlehačky.
 - Do šlehačky přidejte kakao a opatrně promíchejte.
 - Vzniklou smetanovou směs přidejte do první mísy k žlutému těstu a promíchejte, aby se vše spojilo.
 - Přidejte mouku, prášek do pečiva a kousky čokolády (malé množství čokolády si nechte na finální posypání muffinků). Promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
 - Rovnoměrně rozdělte těsto do košíčků a vršek muffinů posypte zbylou čokoládou.
 - Pečte cca 25 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed muffinku nebude čistá.
 - Před podáváním nechte trochu vychladnout.
 
					






