Recepty
Dopřejte si delikátní veganský čokoládový krém
Budeme potřebovat:
- 1 a 1/5 sklenice lískových ořechů
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 3/4 práškového cukru
- 2 lžíce vysoce kvalitního kakaového prášku
- 2 lžíce sójového prášku
- 1/4 lžíce vanilky
A jak na to?
- Nejprve upečeme v troubě lískové oříšky a to při nejvyšší možné teplotě po dobu dvaceti minut. Nezapomeňte ale oříšky občas prohrábnout, budou se vám tak snáze oddělovat.
- Ještě za horka oříšky dáme do mixéru a necháme je rozemlít do hladké směsi. Postupně přidáváme také vanilku a trochu oleje.
- Jakmile nám vznikne „hrubé máslo,“ přidáme k směsi kakaový prášek, práškový cukr a sójový prášek a samozřejmě také zbytek oleje.
- Mícháme, dokud nedostaneme konzistenci hladké pasty.
- Můžeme si pochutnávat!