Recepty
Domácí bezinkový sirup se skořicí a badyánem
Ingredience
- 2 hrnky sušených bezinek
- 1 větší čerstvý zázvor
- 4 tyčinky celé skořice
- 6 hvězdiček badyánu
- 18 hřebíčků
- 3 litry vody
- 4 hrnky medu
Postup
Krok 1
Zázvor opláchněte, nakrájejte na tenké plátky a dejte do velkého hrnce. Zázvor nemusíte loupat.
Krok 2
Přidejte bezinky, hřebíček, badyán a skořici.
Krok 3
Vlijte vodu a přiveďte k varu.
Krok 4
Na mírném ohni vařte asi hodinu. Poté vypněte a nechte směs vychladnout. (až se z ní nebude kouřit) Vyndejte zázvor a bezinky.
Krok 5
Sirup přeceďte a nechte zchladnout, dokud nebude mít teplotu okolo 40 °C. Poté přidejte med. Dobře rozmíchejte.
Krok 6
nechte sirup úplně vychladnout, neplňte jím uzavíratelné sklenice a uchovávejte v lednici.