Recepty

Domácí bezinkový sirup se skořicí a badyánem

Ingredience

  • 2 hrnky sušených bezinek
  • 1 větší čerstvý zázvor
  • 4 tyčinky celé skořice
  • 6 hvězdiček badyánu
  • 18 hřebíčků
  • 3 litry vody
  • 4 hrnky medu

Postup

Krok 1

Zázvor opláchněte, nakrájejte na tenké plátky a dejte do velkého hrnce. Zázvor nemusíte loupat.

DSCN1753

Krok 2

Přidejte bezinky, hřebíček, badyán a skořici.

DSCN1760DSCN1771

Krok 3

Vlijte vodu a přiveďte k varu.

DSCN1779

Krok 4

Na mírném ohni vařte asi hodinu. Poté vypněte a nechte směs vychladnout. (až se z ní nebude kouřit) Vyndejte zázvor a bezinky.

DSCN1791

Krok 5

Sirup přeceďte a nechte zchladnout, dokud nebude mít teplotu okolo 40 °C. Poté přidejte med. Dobře rozmíchejte.

DSCN1808DSCN1825

Krok 6

nechte sirup úplně vychladnout, neplňte jím uzavíratelné sklenice a uchovávejte v lednici.
DSCN1833

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button