NezařazenéRecepty
Dejte si domácí kávovou zmrzlinu
Budeme potřebovat:
- 2 šálky dvojitého krému
- 150ml mléka
- 1/2 šálku hnědého cukru
- 5 vaječných žloutků
- 2 čajové lžičky mleté kávy
A jak na to?
- Nejprve si uvaříme malou porci silného espressa.
- Smícháme mléko s dvojitým krémem do malého hrnce a ten pak umístíme na sporák při mírném ohřevu. Směs zahříváme, dokud neuvidíme první bublinky. (Pokud chceme menší obsah tuku, bude stačit pouze dovjitý krém bez mléka)
- V jiné misce utřeme žloutek spolu s cukrem a šleháme, dokud nemáme nadýchanou pěnu. Pokračujeme v míchání a do žloutkové směsi začneme jemně vlévat horké mléko s krémem. Tuto směs zamícháme a dáme na sporák. Vaříme, dokud směs nebude opravdu hutná a tlustá.
- Hrnec vyjmeme ze sporáku a za studena pokračujeme 1-2 minuty v míchání.
- Nalijeme směs do plastové nádobky, přidáme asi 1/5 šálku espressa, promácháme a nakonec směs zakryjeme.
- Směs necháme stuhnout na pokojové teplotě a poté ji umístíme do mrazničky, dokud není zcela ztuhlá.
- Užijte si vaši zmrlinu!