Recepty
Bezchybné domácí karamelky za pár minut
Ingredience
- 1/2 šálku sirupu (můžete použít např. kukuřičný, cukrový, javorový atd.)
- 1/4 šálku rozpuštěného másla
- 1/2 šálku slazeného kondenzovaného mléka
- špetka soli
- 1/2 šálku cukru krystal
- 1/2 třtinového cukru
Postup
- Do mísy nalijte kukuřičný sirup, přidejte rozpuštěné máslo a kondenzované mléko.
- Vmíchejte špetku soli a bílý i hnědý cukr. Vše dobře promíchejte.
- Poté nastavte mikrovlnnou troubu na vysokou teplotu a dejte do ní karamel. Zapněte na 6 minut a každé 2 minuty směs promíchejte.
- Těsto přelijte ho do nádoby vyložené pečícím papírem. Dejte pozor, těsto je hodně horké, tak ať se nespálíte. Poté ho nechte na chvíli zchladit v lednici. Až je hmota usazená, vznikne blok karamelu. Ten nakrájejte na malé kostky a vychutnejte si je.
Tip Při krájení karamelu na kousky použijte nahřátý nůž.
Videonávod
Pokud chcete vidět celý proces na videu, koukněte na https://www.youtube.com/watch?v=b1u83ZfwmT8 .