Recepty
Bageta s česnekovou krustou, plněná čedarem, slaninou a jalapeno papričkami
Ingredience
- ½ lžíce oleje
- 250 g slaniny, nakrájené na kostičky
- 50 cm dlouhá bageta (nebo více menších)
- 250g krémového sýra
- 1 hrnek strouhaného čedaru
- ½ hrnku strouhané mozzarelly
- ¼ hrnku jalapeno papriček, nakrájených na kousky
- 1 hrnek na jemno nakrájených šalotek
- mletý černý pepř
Česnekové máslo
- 3 lžíce másla
- 2 stroužky česneku, nadrcené
- špetka soli
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- V pánvi rozehřejte olej, přidejte slaninu a restujte, dokud není lehce nahnědlá. Přendejte slaninu na talíř vyložený papírovým ubrouskem.
- Odkrojte z bagety oba konce a poté ji rozkrojte ještě na poloviny.
- Pomocí delšího nože opatrně zbavte bagetu střídky, nechte přibližně 1,5 cm tlustou stěnu.
- Do mísy dejte slaninu, krémový sýr, čedar, mozzarellu, jalapeno papričky, šalotky a pepř a důkladně promíchejte.
- Vzniklou směsí naplňte bagety. Velice dobře to jde pomocí cukrářského sáčku.
- Česnekové máslo – rozehřejte máslo,česnek a sůl v mikrovlnce, nebo na plotně.
- Vzniklou směsí potřete bagetu, nakrájejte ji na 1 a 1/4 cm tlustá kolečka.
- Celý stoh koleček vezměte a přendejte na větší kus alobalu. Zabalte a pečte 15 až 20 minut dokud nebude bageta křupavá a sýr se nezačne roztékat.