Recepty
Kořeněné brambory jsou skvělou jarní večeří
Budeme potřebovat:
- 900g brambor
- 1 šálek + 2 lžíce bílého vinného octa
- 1 lžička soli
- 2 lžíce másla
- špetku mletého černého pepře
- 2 stroužky česneku
- bylinky podle chuti
A jak na to?
- Nejprve nakrájíme brambory na měsíčky a oloupeme a nakrájíme česnek.
- Brambory dáme spolu s šálkem octa a lžičkou soli do hrnce. Přidáme k nim trochu vody, zapneme sporák a postupně je přivedeme k varu. Brambory pak vaříme asi 20 – 25 minut.
- Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme brambory a posypeme je solí a pepřem. Smažíme za stálého míchání po dobu 8 – 10 minut.
- Brambory naservírujeme na talíř a zalijeme zbytkem octa. Ozdobíme jej česnek a bylinkami podle naší chuti.
- Můžeme si pochutnávat!